Enneagram, Opruimen en Healing
Onderwerp: Enneagram, Opruimen en Healing
Verzenddatum: 2010-11-12 21:22:58
Mail nr #: 18
Inhoud:
1

Hallo [NAME],

We gaan al weer aardig richting de wintertijd. Ook het gezellig avondje van Sinterklaas is in aantocht. Ik ben tenminste net aan mijn eerste chocoladeletter van dit jaar begonnen.

Ook ben ik lekker bezig in mijn praktijk. Ik mag weer een aantal mensen begeleiden in hun toch om zichzelf diepgaand te leren kennen. Ook zit de na de vakantie gestarte Enneagram Workshop Opnieuw Kennismaken met Jezelf er alweer bijna op. Toch schieten de nieuwsbrieven over het Enneagram er eigenlijk bij in. Ik zou je liever wat vaker iets leuks over het Enneagram (en dus over jou) vertellen. Maar goed.

De belangrijkste twee redenen, dat de nieuwsbrieven minder talrijk zijn als ik zou willen, zijn, dat ik intensief bezig ben de Alternatieve Kadobon op de kaart te zetten en mijn boek Opgeruimd Leven in je Huis te promoten.

In het artikel van deze nieuwsbrief laat ik je graag meegenieten van de promotie van het boek. Eén van de verhalen die we op lezingen over ons boek vertellen is hoe enneatype 2 als helper vastloopt in zijn opruimstress. Bijzonder aansprekelijk hebben we gemerkt, waarbij je zult smullen van de uitleg van het karakter van iemand met enneatype 2 op een heel verhalende manier. Je ziet letterlijk voor je hoe iemand van dit enneatype zich door zijn of haar huis beweegt, met zijn of haar huisgenoten communiceert (of juist niet). Naar het artikel.

Wanneer dit je  nieuwsgierig maakt en je ook de andere enneatypes door het huis wilt zien bewegen, dan raad ik je van harte ons boek aan. Je kunt het boek bestellen door € 21,00 over te maken op bankrekening nummer 1118.80.122 t.n.v. Within Reach. Het boek kost € 17,95 en inclusief verzendkosten komt de prijs uit op € 21,00. Geeft via het contactformulier je naam en adres door, zodat ik het boek naar je toe kan sturen na ontvangst van het bedrag.

Wil je meer horen over ons boek? Dan nodig ik je van harte uit op ons gratis teleseminar op 18 november van 20.00 tot 21.00 uur. Het teleseminar is een lezing via de telefoon, waarbij je alleen de telefoonkosten van € 0,09 per minuut betaald. Na afloop van het teleseminar ontvang je een e-mail met een link, waarmee je een geluidsopnamen in mp3 formaat kunt downloaden en nogmaals kunt beluisteren. Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Verder tref je in deze nieuwsbrief aan:

1.      Nieuwe ontwikkeling in de praktijk van Within Reach

2.      Nu ook Aura- en Chakra Healing en Healing van Electromagnetische systeem

3.      De lezing en workshop agenda van Within Reach

4.      De lezing en workshop agenda van Opgeruimd Leven in je Huis

5.      Agenda van Avatar Bewustwordingstraining

 

1. Nieuwe ontwikkeling in de praktijk van Within Reach

Binnen mijn praktijk wordt het steeds duidelijker dat mijn affiniteit ligt bij mensen die voor een verandering in hun leven staan. Vooral zij die dat ergens aan hun water voelen, maar nog geen idee hebben wat dat gevoel betekent.

Een gevoel van vastzitten in je huidige leven, op werkgebied, in je relatie of gewoon een zeurend gevoel van binnen. Of vastzitten op fysiek niveau: een altijd terugkerende pijn, een ongemakkelijk gevoel in je lichaam, altijd of in specifieke situaties.

Het zijn allemaal signalen dat er wel verandering in je leven nodig is, maar dat er eerst een hoop opruimwerk van binnen mag plaatsvinden.

Mijn ervaring is dat wanneer dat opruimwerk goed en diepgaand plaatsvind, je als 'vanzelf' gaat voelen op welke manier jij het roer van je leven in eigen handen kan nemen. Soms heb je daar nog aanvullende praktische hulp bij nodig, vaak komt de verandering zo diep van binnenuit op gang dat je je eigen weg op een natuurlijke manier vindt.

Ik heb deze verandering zelf meegemaakt. Ik was een heel in zichzelf gekeerd persoon dat haar leven 'automatisch' leefde en terechtgekomen is in een baan in de accountantcy waar ik op een gegeven moment in vastliep. Natuurlijk ben ik daar te lang in blijven hangen, maar uiteindelijk is de omkering toch gekomen. Nu ben ik actief mijn eigen pad aan het creëren: met mijn bedrijf de Alternatieve Kadobon, met een eerste boek (er volgen er nog meer in de toekomst!) en een healing praktijk waarin ik mensen begeleid die voor een soortgelijke verandering staan.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Kijk dan op mijn website: ik heb de mogelijkheden voor je op een rij gezet. Daarbij heb ik onderscheid gemaakt in de Coachweg (gebaseerd op het Enneagram met ook een deel healing) en de Healing weg.

En wanneer je er niet uitkomt, neem dan contact met mij op.

 

2. Nu ook Aura- en Chakra Healing en Healing van het Electromagnetische systeem

Begin oktober heb ik een cursus Aura- en Chakra Healing gedaan, gecombineerd met Healing van het Electro magnetische systeem. In Aura- en Chakra Healing is er niet altijd aandacht voor het Electro magnetische systeem, terwijl dat juist het raamwerk is waar de gehele structuur van auralagen en werking van de chakra’s omheen hangt. Ook de plaats en heling van het meridiaansysteem kwam in de cursus naar voren.

De cursus heeft mijn blik over de opbouw van ons volledige energetische systeem aanzienlijk verruimd. Maar belangrijker nog: ik merkt in mijn praktijk dat de diepte van de energetische correcties plus de resultaten voor cliënten zienderogen toenemen.

Dat merk ik bijvoorbeeld aan reacties van cliënten die tijdens een correctie bijna liggen te schudden van alles wat beweegt in bepaalde auralagen of die spontaan een enorme storm voelen razen door hun gedachten. En aan het einde van de correctie ontstaat er een diepe rust.

Tot slot is het met deze methodiek mogelijk entiteiten, de invloed van voodoe en andere negatieve energieën te neutraliseren.

Deze vorm van Healing kan zowel als losstaande behandeling worden toegepast als worden geïntegreerd in andere toepassingen zoals Enneagram Integratie Kunde. En ook bij deze Healing is de uitkomst van de spiertest uit de Kinesiologie leidend voor de behandeling!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een behandeling.

 

2. De lezing en workshop agenda van Within Reach

In het nieuwe jaar verzorgt Within Reach de Enneagram workshops deels vanuit Delft (op de woensdag avond) en deels vanuit Rotterdam (vrijdag overdag).

Kennismaken met de kracht van het Enneagram (gratis)
8 december in Delft van 19.30 tot 22.00
19 januari in Delft van 19.30 tot 22.00
11 februari in Rotterdam van 13.30 tot 16.00

Enneagram Workshop: Opnieuw kennismaken met Jezelf (€ 165,00)
5 woensdagavonden in Delft: 9 en 16 februari plus 2, 9 en 16 maart
2 vrijdagen in Rotterdam: 4 en 18 maart

Kennismakingsavond Kinesiologie en Aura- en Chakra Healing
24 november in Delft van 19.30 tot 22.00
12 januari in Delft van 19.30 tot 22.00

 

3. De lezing en workshop agenda van Opgeruimd Leven in je Huis

Teleseminar op 18 november (gratis)

Lezing Opgeruimd Leven (prijs afhankelijk van locatie)

Donderdagavond 20 januari in Rotterdam
Dinsdagavond
18 januari in bibliotheek Leidschendam / Voorburg
Maandagavond 7 maar in bibliotheek Delft

Workshop Ontdek je Emotionele lijm

Dinsdag 20 november in Voorschoten
Zaterdag 29 januari in Rotterdam

Workshop Ontdek je wens

Zaterdag 12 februari in Rotterdam

Workshop Ontdek je eigen Opruimstijl

Zaterdag 27 november in Rotterdam
Zaterdag 5 maart in Rotterdam

Voor alle evenementen voor Opgeruimd Leven in je Huis kun je je aanmeldingen via de website www.opgeruimdleven.nu .

 

4. Agenda Avatar Bewustwordingstraining

De eerstvolgende Avatar Bewustwordingstraining is van 11 tot en met 19 december. De training bestaat uit drie delen, die je tegelijkertijd in één keer of in afzonderlijke delen kunt volgen. Ook zijn er meerdere mogelijkheden voor de start van de cursus. Je hoeft dus niet persé te starten op 11 december.

Daarnaast zijn er regelmatig introductiebijeenkomsten die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt volgen.

Avatar is bijzonder geschikt voor mensen die zichzelf willen coachen en hun bewustzijn wilen verruimen en 'schonen'. Avatar heeft voor mij persoonlijk mogelijk gemaakt om met beide benen op de grond een diepgaand contact met mezelf en mijn omgeving aan te gaan. Op elk moment dat ik dat wens, zelfs in een drukke rij voor de kassa.

Voor meer informatie over Avatar verwijs ik je naar de website www.avatar.nl

Ben je geïnteresseerd in een introductiebijeenkomst of de Avatar Bewustwordingstraining? Schrijf je dan via mij in. Laat een bericht achter via het contactformulier of bel of e-mail mij.

Hiermee ben ik aan het einde van deze nieuwsbrief gekomen. Ik hoop dat je hierin iets vindt dat je inspireert. Ik hoor het graag.

Hartelijke groeten,

Sonja Buijs
Within Reach
tel: 015-2158595
e-mail: info@within-reach.nl
website: www.within-reach.nl

Om je gegevens te wijzigen of je uit te schrijven klik op de onderstaande links:

Artikel

Opruimstijl 2: Zoek de balans in je zorgtaken: Kies voor jezelf

Deze opruimstijl gaat over de balans zoeken in je zorgtaken en heeft als onderliggend thema het kiezen voor jezelf.

In de introductie van deze opruimstijl staat een karakterschets, waarin de lezer al snel kan voelen of dit raakt. Citaat:

‘Je staat altijd voor anderen klaar. Als er iemand in nood is, steek je vanzelfsprekend en zonder erover na te denken de helpende hand toe. Ook als het ten koste gaat van jezelf of je vrije avond. Dat betekent dat je nogal eens je huishouden en je opruimklussen onderbreekt of aan de kant schuift. Die lijken eigenlijk nooit prioriteit te hebben.’

Om verder te filteren of deze opruimstijl, dit karakter raakt met het wezen dat jij bent, geven we in ons boek de volgende schets:

Je hoort al dat je met dit karakter heel graag anderen helpt. Dat geeft een goed gevoel. Als iemand je bedankt voor wat je doet, wuif je dat bedankje echter weg en je neemt een houding aan van: ‘dat is toch vanzelfsprekend!’. Ondertussen vind je het eigenlijk heel erg fijn dat ze waardering laten blijken en je hulp op waarde schatten.

Wat er gebeurd als je in dit gedragspatroon zit, is dat je blijft geven, geven en geven. Totdat je op een punt komt waarop je denkt: waar doe ik het eigenlijk voor? Ze zijn me toch niet dankbaar voor wat ik doe!

Nog een stap verder en je gaat geïrriteerd reageren. Zo van: Zeg, ik ben je sloofje niet! Ik vraag maar iets heel kleins. Is dat ook al teveel gevraagd? Als je dit soort irritaties bij jezelf merkt is het een teken dat je in je opruimstress zit.

Je hebt de neiging om hardere eisen te gaan stellen in je huishouden. En wanneer je geen reactie krijgt van je huisgenoten (en waarom zouden ze, je ruimt toch altijd alles wel voor ze op), dan ga je flink over de rooie. Je wrijft ze eens goed hun ondankbaarheid voor wat jij allemaal voor ze doet in!

Je kan zelfs besluiten de boel de boel te laten en eens weg te gaan. Dan zullen ze wel merken wat je allemaal voor ze doet! Ze moeten dan zelf maar eens hun boontjes doppen.

Het vervelende is alleen dat wanneer je weg bent uit huis, je een paniekerig gevoel overvalt. Want stel dat ze het wel zonder je redden? Dan ben jij niet meer nodig! Dus ga je maar weer snel terug en ruimt de was wel weer achter hun kont op.

Wat zit hier achter? Wat de oorzaak van je gedrag en je reacties is, is dat dit jouw manier is om aandacht te vragen, om aan te geven wat jij wilt. Op deze manier geef je een signaal af dat je zelf hulp en aandacht nodig hebt. Het is jouw manier om voor jezelf op te komen. Je hebt het nooit anders geleerd. Maar op deze manier duw je wel andere van je af.

Wat je in deze stressvolle situatie kunt leren is, wat jij zelf nodig hebt. Want omdat je altijd maar voor anderen aan het zorgen bent, heb je geen enkel idee van wat jij wilt, waar jij behoefte aan hebt. En nu je andere van je af aan het duwen bent, kun je ontdekken wat jij wilt, want dat is wat je nu mist.

In je huishouden is de oplossingsrichting om te gaan praten over wat jouw behoeften zijn, om compromissen te sluiten met je huisgenoten, om te leren tegelijkertijd voor jezelf en voor anderen te zorgen. Om hier een goede balans in te vinden.

Het gaat dus om taken verdelen en realistische afspraken te maken. En wanneer je geen huisgenoten hebt, betekent dat waarschijnlijk realistische afspraken maken op je werk, zodat je werk je tijd voor je huishoudelijke taken niet volledig opslurpt.

En wanneer je op het punt aangeland bent dat je de taken verdeeld hebt, komt de echte uitdaging pas. Nu komt het erop aan die onderbroek, of die sportkleding echt te laten liggen en desnoods staat je zoon letterlijk in zijn hemd omdat de sportkleding niet op tijd gewassen is! Je zult merken dat je op dit punt enorm vaak in de verleiding komt om toch maar weer op te ruimen. Leer jezelf hierop te betrappen, zodat je meer en meer ook daadwerkelijk die onderbroek laat liggen.

Iets wat je daarbij kan helpen is je realiseren wat helpen eigenlijk is. Kun je een klein kind leren fietsen door het voor te doen op de fiets, terwijl het kind in de deuropening toekijkt? Nee, een kind leert alleen fietsen als hij werkelijk op de fiets mag zitten en de mogelijkheid krijgt om te vallen en weer op te staan. Dat betekent dat je soms moet helpen door ‘niets’ te doen. En toch is dat in veel gevallen nog een groter kado, want de ander krijgt de mogelijkheid te leren zelfstandig te zijn en letterlijk en figuurlijk zijn eigen broek op te houden.

Wanneer je zo meer en meer leert daadwerkelijk taken uit handen te geven en ook leert nee zeggen wanneer er een vriendin in nood belt, dan krijg je een opgeruimd huis. Je leert onderscheid te maken tussen een echte vriendin in nood en een hulpvraag die jou wordt gesteld omdat men weet dat je toch geen nee zegt. Gemak dus! Je leert wanneer je je huishoudklussen uit je handen laat vallen om iemand te helpen en wanneer je vraagt of het ook goed is als je morgen dat boodschapje gaat doen, zodat je eerst je huishoudklusje kunt afmaken. Je bewaakt zo je tijd die je besteed aan je huishouden. Je hebt daarin een prettige regelmaat, omdat je het prettig vind in een opgeruimd huis te leven. Je huishoudtaak is niet meer ondergeschikt aan je zorgtaak. En dat doe je omdat jij daarvoor kiest, omdat jij dat wilt.

Dus samengevat mag je ontdekken wat je eigen behoeften zijn, wat jij wilt. Misschien is dat je eigen ruimte in huis, je eigen hobbyplaats of iets buiten huis. Je neemt in ieder geval bewust de tijd voor jezelf en creëert je eigen ruimte. Ook heb je geleerd nee te zeggen, zodat jij zelf aan het stuur staat en bepaald wanneer je huishouden of jijzelf voorrang hebt en wanneer je tijd hebt om voor andere klaar te staan.

Terug

 

1

Laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:
Enneagram


Ontvang HTML?


Bekijk archief